АвесТревел
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А
Замовити тур
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А

Україна смачна. Горілка і сало - тільки початок

05 березня 2018 р.

У різних країнах неочікуваних гостей зустрінуть по-різному, але в основному запропонують напої. Це можуть бути як чай, кава і навіть вино, так і більш підбадьорливі, хоча і менш корисні горілки-коньяки-віскі. Ні, Україна теж «наллє» гостю, але ... обов'язково і нагодує його всім, що є в будинку! А як без цього? За нашими поняттями - ніяк! І вас не просто нагодують - загодують, тому що немає більшої ганьби для українських господарів, ніж голодний гість! Та ви не дуже-то будете чинити опір, настільки тут все смачно. І тільки якщо холодильник зовсім порожній, служити закускою до чарочки горілки буде виключно сало з чорним хлібом! Відразу попередимо - справжня домашня горілка «зашкалює» по градусах і горить не тільки в роті, а й сама по собі!

Навіть якби Україна була знаменита одним салом, вона вже була б гастрономічною країною! Але її кухня - це старовинна скриня зі скарбами, які воістину невичерпні! Наш великий співвітчизник Гоголь ще коли розповів світові про знамениті галушки і вареники! До речі, його розповідь про вареники, що самі стрибали в сметану, а потім в рот - не така вже й вигадка! Приготовлені на пару, вони настільки гарні, що ви не помітите, як і скільки їх проковтнули, хіба що шлунок нагадає.

Ці страви, а так само знаменитий борщ з пампушками, пундики (солодке або солоне смажене тісто) і крученики (м'ясні рулетики з начинкою) - гордість центральної України.

Північ країни нагодує дерунами (картопляні оладки), м'ясних спекотне і солодкими пиріжками з ягодами на десерт. Так, і, звичайно, «класикою» - котлетами по-київськи!

Жаркий і рибний південь пригостить особливою ​​юшкою, чудовою рибою-фіш, стравами із баклажан і навіть капусняком за давнім рецептом козаків!

Схід знаменитий більш ніж 50 рецептами окрошки, запеченої свинячої гомілкою і гречаниками - тефтелі з м'яса з гречкою.

Але абсолютно особлива «пісня» в нашому «альбомі» української їжі - кухня Західної України! Ось тут, справді, можна сп'яніти не від чарки, а від тарілки! Ми завжди страждаємо, рекламуючи святково-застільні тури в Карпати - навіть якщо ти ситий, рясне слиновиділення просто заважає творчому процесу! Ну, а якщо серйозно, страви тут смачні, різноманітні і дуже численні, тому що являють собою суміш кулінарних шедеврів гуцулів, поляків, угорців і навіть лемків! Ми спробуємо хоча б перерахувати найбільш самобутні з них.

«Візитка» Буковини - чинахи, особливий вид жаркого з копченими реберцями, і мамалига - традиційний «хліб» гуцулів. Взагалі-то це кукурудзяна каша на овечому молоці, але застиглу її ламають і їдять замість хліба.

Прикарпаття здивує банушем - «родичем» мамалиги, приготовленої «з димком» на вершках або сметані і підкресленою бринзою з підсмаженою беконом; Закарпаття - бограч (м'ясним «міксом», приправленим травами і корінням); Тернопільщина - мачанкою (густим м'ясним або грибним супом). Різноманітні м'ясні вироби - від рівненських Мацик (в'ялене м'ясо) і волинських мазуриков (ковбаса з індички, начинена маслом і сиром) до всіляких рулетів Хмельниччини вражають не тільки смак, але і уяву!

А солодощі ?! Але цього ні ми, ні ви вже, мабуть, не витримаємо. Розповідати (як і слухати!) про їжу - справа невдячна. Її потрібно пробувати! А можливість - ось вона: гастрономічні тури в Україну! Запрошуємо!

Пропонуємо звернути увагу:
Переглядів: 351