АвесТревел
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А
Замовити тур
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А

Топ канадських страв, які потрібно скуштувати

28 травня 2019 р.

Подорожуючи, ми завжди вибираємо для себе кілька пунктів, спираючись на які, знайомимося з новим місцем. Архітектура, природа, культура, місцева кухня, нічні розваги, музеї, театри, інфраструктура і так далі. Але які б у нас не були погляди на архітектуру або історію, кухня - справа свята! Тому, пропонуємо вашій увазі топ страв, які характеризують кулінарні традиції Канади.

Poutine - національна франко-канадська страва, що складається з трьох інгредієнтів: картопля фрі, сир і м'ясна підлива. Винайдено цю просту смакоту в 1950 році в Квебеку. Підсмажені шматочки картоплі з тягучим сиром в соусі тепер можна знайти в будь-якій канадській провінції. Десь путІн подають із курятиною, десь зі свининою, але основа завжди та сама.

Nanaimo Bar - холодний десерт, родом із міста Нанаімо в Британській Колумбії. Солодощі не запікаються і складаються з трьох шарів: хрустка кокосова основа, заварний крем і шоколадний ганаш. Цей десерт поширився з Канади по всьому світу. Австралія, Іспанія і навіть Лаос тепер можуть почастувати вас цим тортом.

Butter Tart - солодка випічка розміром з кекс. Склад десерту - вершкове масло, цукор, сироп і яєчна начинка. Наповнювач викладається в формочку зверху листкового тіста. Після запікання верхівка десерту буде хрусткою. Походження цієї страви до кінця невідомо. Деякі вважають, що рецепт походить з 1600х років, інші впевнені, що Butter Tart це варіація американського горіхового пирога.

Beaver Tails - тісто, приплюснуте за формою хвоста бобра, смажене у фритюрі. Класичні топпинги для готового тіста - кориця і цукор або шоколад з фундуком. Десерт був створений в 1978 році канадською подружньою парою в Оттаві на основі рецепта тіста, який передавався в родині чоловіка багато поколінь. Зараз мережа магазинів BeaverTails з цим десертом поширюється по всій Канаді.

Montreal Smoked Meat - ніжна яловичина з додаванням солі, копчена в ароматному димі. Добротний шматок готового м'яса нарізається тонкими скибочками і подається між двох тонких шматочків хліба, приправлених гірчицею. Один такий сендвіч замінює обід. Шалено смачно!

Tourtière - традиційний франко-канадський м'ясний пиріг. З 1600х років подається на стіл в різдвяну і новорічну ніч. Характерними спеціями в пирозі є кориця, гвоздика і духмяний перець.

Donair - канадська версія турецького кебаба родом з Галіфакса в Новій Шотландії (1970-ті роки). Характерним для канадського денера є використання яловичини замість баранини і солодкий соус (цукор, часник, згущене молоко і оцет).

Saskatoon Berry Pie - пиріг з ягід саскатун (схожі на лохину). У Канаді море ягід, тому не скористатися можливістю піднести їх в пирозі було б дурним рішенням. За смаком ягоди схожі на яблуко, але з мигдальним присмаком. Спробувати пиріг можна в будь-якому куточку країни.

Montreal-Style Bagel - Монреальський бейгел, це вам не нью-йоркський, кажуть канадці. Випікається він в дров'яній печі. Бейгел сам по собі невеликий, тонкий і солодкий. Перед відправкою в духовку, бейгел занурюють в медову воду, щоб рівномірно підсолодити його. Зазвичай, готовий бейгел присипають маком або кунжутом.

Щоб швидше визначитися, куди ж саме варто відправитися в Канаді насамперед, звертайтеся до менеджерів AvesTravel і незабутній відпочинок вам забезпечений. А коли опинитеся в Канаді, не забудьте про цю статтю. Адже, полетіти за океан і не спробувати хоча б кілька страв з нашого списку - грішно!

Переглядів: 207