Подорожуючи, ми завжди вибираємо для себе кілька пунктів, спираючись на які, знайомимося з новим місцем. Архітектура, природа, культура, місцева кухня, нічні розваги, музеї, театри, інфраструктура і так далі. Але які б у нас не були погляди на архітектуру або історію, кухня - справа свята! Тому, пропонуємо вашій увазі топ страв, які характеризують кулінарні традиції Канади.
Poutine - національна франко-канадська страва, що складається з трьох інгредієнтів: картопля фрі, сир і м'ясна підлива. Винайдено цю просту смакоту в 1950 році в Квебеку. Підсмажені шматочки картоплі з тягучим сиром в соусі тепер можна знайти в будь-якій канадській провінції. Десь путІн подають із курятиною, десь зі свининою, але основа завжди та сама.
Nanaimo Bar - холодний десерт, родом із міста Нанаімо в Британській Колумбії. Солодощі не запікаються і складаються з трьох шарів: хрустка кокосова основа, заварний крем і шоколадний ганаш. Цей десерт поширився з Канади по всьому світу. Австралія, Іспанія і навіть Лаос тепер можуть почастувати вас цим тортом.
Butter Tart - солодка випічка розміром з кекс. Склад десерту - вершкове масло, цукор, сироп і яєчна начинка. Наповнювач викладається в формочку зверху листкового тіста. Після запікання верхівка десерту буде хрусткою. Походження цієї страви до кінця невідомо. Деякі вважають, що рецепт походить з 1600х років, інші впевнені, що Butter Tart це варіація американського горіхового пирога.
Beaver Tails - тісто, приплюснуте за формою хвоста бобра, смажене у фритюрі. Класичні топпинги для готового тіста - кориця і цукор або шоколад з фундуком. Десерт був створений в 1978 році канадською подружньою парою в Оттаві на основі рецепта тіста, який передавався в родині чоловіка багато поколінь. Зараз мережа магазинів BeaverTails з цим десертом поширюється по всій Канаді.
Montreal Smoked Meat - ніжна яловичина з додаванням солі, копчена в ароматному димі. Добротний шматок готового м'яса нарізається тонкими скибочками і подається між двох тонких шматочків хліба, приправлених гірчицею. Один такий сендвіч замінює обід. Шалено смачно!
Tourtière - традиційний франко-канадський м'ясний пиріг. З 1600х років подається на стіл в різдвяну і новорічну ніч. Характерними спеціями в пирозі є кориця, гвоздика і духмяний перець.
Donair - канадська версія турецького кебаба родом з Галіфакса в Новій Шотландії (1970-ті роки). Характерним для канадського денера є використання яловичини замість баранини і солодкий соус (цукор, часник, згущене молоко і оцет).
Saskatoon Berry Pie - пиріг з ягід саскатун (схожі на лохину). У Канаді море ягід, тому не скористатися можливістю піднести їх в пирозі було б дурним рішенням. За смаком ягоди схожі на яблуко, але з мигдальним присмаком. Спробувати пиріг можна в будь-якому куточку країни.
Montreal-Style Bagel - Монреальський бейгел, це вам не нью-йоркський, кажуть канадці. Випікається він в дров'яній печі. Бейгел сам по собі невеликий, тонкий і солодкий. Перед відправкою в духовку, бейгел занурюють в медову воду, щоб рівномірно підсолодити його. Зазвичай, готовий бейгел присипають маком або кунжутом.
Щоб швидше визначитися, куди ж саме варто відправитися в Канаді насамперед, звертайтеся до менеджерів AvesTravel і незабутній відпочинок вам забезпечений. А коли опинитеся в Канаді, не забудьте про цю статтю. Адже, полетіти за океан і не спробувати хоча б кілька страв з нашого списку - грішно!