АвесТревел
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А
Замовити тур
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А

Страви української кухні

06 червня 2015 р.

Які страви української кухні варто спробувати подорожуючи Україною

Для кожного народу характерні свої традиційні пісні, танці, казки, одяг, і звичайно, ж кухня.

Сьогодні туристичні агенції чомусь мало акцентують увагу подорожуючих на українську традиційну кухню, а дарма. Наші вітчизняні страви дуже різноманітні, цікаві, а найголовніше смачні. Вони формувалися завдяки своєму географічному розташуванню, кліматичним умовам, а також під частковим впливом інших народів.

Славнозвісний український борщ з салом, балабушки, бануш, мамалига, вареники, вергуни, гречаники, деруни, галушки, кисіль, ковбаса, млинці, пампушки, затірка, капусняк, квас і так далі… Продовжувати можна безкінечно, лише одні назви цих страв викликають  шалений апетит. Українці люблять смачно поїсти, а ще українці дуже щедра нація.

Віддавши перевагу сільському туризму, Ви отримуєте масу переваг: побачите чудові мальовничі куточки України, дізнаєтесь багато цікавого про історичне минуле нашої Батьківщини, а також скуштуєте неповторні традиційні страви, які притаманні тому чи іншому українському регіону.

Така традиційна страва карпатської кухні, як бануш, приємно порадує гурманів. Це каша із кукурудзяної крупи, готують її з сметаною або з вершками, подавати можуть як з бринзою, так і з шкварками, або з грибами. Дуже ситне і поживне блюдо. Зазвичай, порції в карпатських селах такі, що однієї вистачить на себе і Вашого супутника.

Грибна юшка – це ще одна обов’язкова страва, яку просто необхідно спробувати, подорожуючи Західною Україною. Деруни часто вважають традиційною стравою білоруської кухні. Однак в карпатських селах їх так часто готують, що сміливо можна вважати це блюдо притаманним цьому регіону України. Зазвичай їх подають зі сметаною або з грибами.

Подорожуючи Україною обов’язково відвідайте Одещину, цей регіон особливо порадує туристів-гурманів своєю кухнею. Тут страви формувалися під впливом багатьох народів, тому мають особливий колорит і смак. Серед страв, які необхідно спробувати на Одещині слід відзначити: ікру з синіх (баклажанів), камбалу чорноморську, форшмак, биточки з тюльки, бички по-одеському.

В Одесі проживає багато болгар, вірменів, греків, євреїв і звісно ж українців. Якщо скласти це все до купи, то одеська кухня – це греко-українсько-єврейська кухня з деякими вкрапленнями з інших народів.

Головним принципом приготування страв у справжніх одеситів – є неквапливість приготування. Основний акцент робиться на головному інгредієнті страви, а приготування має бути методичним і делікатним.

Центральна Україна славиться своїми смачними варениками, галушками, пампушками і звісно ж борщем з салом.

Західна й Північна Україна порадує такими делікатесами як білі гриби, лісові ягоди, бринза і т.д.

Південна Україна здивує стравами з риби й оригінальністю їх приготування.

Кожен регіон нашої рідної України може приємно здивувати туристів не лише історичними пам’ятками і мальовничими краєвидами, але й оригінальною і неповторною кухнею. Тож, подорожуйте, смакуйте і просто насолоджуйтесь життям! 

Переглядів: 1004