АвесТревел
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А
Замовити тур
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А

Райський острів Балі: культура, традиції, кухня

30 січня 2019 р.
Острів Балі - рай для туристів і любителів екзотики в усьому: в пейзажах, що оточують, місцевих звичаях, національній кухні. Сюди злітаються серфери з усього світу, а також снорклери, дайвери і любителі усамітненого дикого відпочинку. Теплий Індійський океан багатий морськими мешканцями, тому в місцевих рибних ресторанах ви зможете покуштувати найвишуканіші делікатеси.
Блакитний океан, тропічна природа, доброзичливі балийци зі своїми загадковими традиціями, неймовірної краси ритуалами і церемоніями, смачна кухня, нічне життя - ось це й притягує до себе Балі досвідчених туристів з усього світу. Хочете екзотики? Тоді вам точно сюди!
 
 
Незвичайні культура, релігія і традиції
 
Балійці - справжні патріоти свого острова. Ні про яке інше місце проживання вони навіть не думають. Їх культура унікальна, оскільки, розвиваючи своє власне мистецтво (музичне, танцювальне, театральне, прикладне), вони вбирали також все, що приходило на острів разом із завойовниками. Абсолютно так само вони діють і сьогодні, поглинаючи все нове, що приносить сучасна цивілізація разом з розвитком туризму і накладаючи це все на свої традиції.
На острові сповідається індуїстська релігія. Але не та, що в Індії, а власна, з елементами анімалізму, що практикувалася першими балійскіми аборигенами. Балійці ревно вірять в духів природи і поклоняються предкам. Тому на острові багато храмів, а в житті балійців - ритуалів і церемоній, за допомогою яких вони намагаються зберігати рівновагу в світі добра і зла. Жертвопринесення богам (в надії на сприятливе життя) і демонам (щоб їх приборкати) проводяться щодня. Тому острів так смачно пахне і наскрізь просякнутий пахощами.
До речі балийский рік триває 210 днів, а кожен тиждень призначений для певного виду діяльності. Ось так балийский індуїзм формує не тільки життя остров'ян, але і їх традиції та культуру.
Мистецтво на острові представлено чудово виконаними картинами, наповненими гармонією з природою і релігією. Фарби на полотнах - яскраві, соковиті, насичені, життєстверджуючі. Музика, театри і танці - не менш барвисті і різноманітні, теж тісно пов'язані з релігією. Знаменитий театр тіней ваянг - кращий тому приклад.
 
 
Традиційні прикладні мистецтва - це різьблення по дереву і каменю, виготовлення керамічних і вишуканих ювелірних виробів: золотих і срібних із вставками з дорогоцінних каменів, чудовий традиційний батік, скульптура з піщаного каменю.
До місцевих острівних традицій, що шокує туристів, відносяться похорони, які проходять з веселим сміхом і життєрадісною музикою. Така поведінка пояснюється абсолютною вірою у воскресіння померлого в тілі першої дитини, яка народиться найближчим часом в сім'ї.
Балійці - шанувальники півнячих боїв, яких вони вирощують як дітей: комфортне житло, спеціальна дієта, миття, чистка пір'я, душевні розмови. Бої проходять на очах величезної юрби, на птахів роблять ставки і часом в запалі азарту програють все нажите. Але місцевих жителів це не турбує, а посмішки їх на обличчях не сходять навіть після програшу.
 
 
Екзотична кухня
 
Прянощі в усіх стравах і незвичайні поєднання продуктів - це, мабуть, головне, про що слід згадати, говорячи про балийску кухню. Основні страви готуються з рису, який, за віруваннями остров'ян, їм подарували боги. У пошані також китайська локшина.
Балійці сміливо змішують найрізноманітніші продукти: дари моря з морквою і кабачками, фрукти з овочами. Головне - додати побільше гострого чилі і спецій: класичних і екзотичних. У меню завжди велика кількість морепродуктів і риби. Морські черепахи - основа смачного рагу. Для ну дуже гострих за смаком оладків використовуються креветки. З м'яса курчати, свинини, козлятини роблять мінішашликі - сате. Їх подають у всіх закладах громадського харчування.
 
 
Популярні овочі - маніока, ямс, саго, баклажани, водяний шпинат, боби, капуста, морква, помідори. Їх варять, смажать на відкритому вогні, гасять в кокосовому молоці. Те ж саме роблять і з бананами. А з соєвих бобів готують пироги, соуси, тофу. Обов'язково присутні на столі балийцев і супи, особливо на основі бульйону з курчати.
Напої - холодна вода з льодом для гасіння вогню гострих страв, соки з різноманітних фруктів, пиво, вино, горілка з рису і пальми, кави. Страви подають на банановому листі і їдять обов'язково правою рукою. А для НЕ спраглих до екзотики туристів на острові працює маса ресторанів і кафе з традиційною європейською кухнею.
 
Чи варто їхати на Балі? Однозначно, так! А щоб ваша подорож вдалося на всі сто, довірте його організацію фахівцям з AvesTravel!
Пропонуємо звернути увагу:
Переглядів: 208