АвесТревел
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А
Замовити тур
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А

Райський острів Балі: культура, традиції, кухня

02 грудня 2024 р.

Райський острів Балі: культура, традиції, кухня

Острів Балі - рай для туристів і любителів екзотики в усьому: в навколишніх пейзажах, місцевих звичаях, національній кухні. Сюди злітаються серфери з усього світу, а також снорклери, дайвери та любителі усамітненого дикого відпочинку. Теплий Індійський океан багатий морськими мешканцями, тому в місцевих рибних ресторанах ви зможете скуштувати найвишуканіші делікатеси.

Блакитний океан, тропічна природа, доброзичливі балійці зі своїми загадковими традиціями, неймовірної краси ритуалами і церемоніями, смачна кухня, нічне життя - ось чим притягує до себе Балі досвідчених туристів з усього світу. Хочете екзотики? Тоді вам точно сюди!

Незвичайні культура, релігія та традиції

Балійці - справжні патріоти свого острова. Ні про яке інше місце проживання вони навіть не думають. Їхня культура унікальна, оскільки, розвиваючи своє власне мистецтво (музичне, танцювальне, театральне, прикладне), вони вбирали також усе, що приходило на острів разом із завойовниками. Абсолютно так само вони діють і сьогодні, поглинаючи все нове, що приносить сучасна цивілізація разом із розвитком туризму та накладаючи це все на свої традиції.

На острові сповідується індуїстська релігія. Але не та, що в Індії, а власна, з елементами анімалізму, який практикували перші балійські аборигени. Балійці палко вірять у духів природи і поклоняються предкам.Тому на острові багато храмів, а в житті балійців - ритуалів і церемоній, за допомогою яких вони намагаються зберігати рівновагу у світі добра і зла. Жертвопринесення богам (у надії на сприятливе життя) і демонам (щоб їх утихомирити) проводяться щодня.Тому острів так смачно пахне і наскрізь просякнутий пахощами.

До речі балійський рік триває 210 днів, а кожен тиждень призначений для певного виду діяльності. Ось так балійський індуїзм формує не тільки життя остров'ян, а й їхні традиції та культуру.

Мистецтво на острові представлене чудово виконаними картинами, сповненими гармонії з природою і релігією.Фарби на полотнах - яскраві, соковиті, насичені, життєствердні.Музика, театри й танці - не менш барвисті й різноманітні, теж тісно пов'язані з релігією.Знаменитий театр тіней ваянг - найкращий тому приклад.

Традиційні прикладні мистецтва - це різьблення по дереву і каменю, виготовлення керамічних і вишуканих ювелірних виробів: золотих і срібних зі вставками з коштовного каміння, чудовий традиційний батик, скульптура з піщаного каменю.

До місцевих острівних традицій, що шокують туристів, відносяться похорони, які проходять з веселим сміхом і життєрадісною музикою.Така поведінка пояснюється абсолютною вірою у воскресіння померлого в тілі першої дитини, яка народиться найближчим часом у родині.

Балійці - шанувальники півнячих боїв, яких вони вирощують як дітей: комфортне житло, спеціальна дієта, миття, чищення пір'я, душевні розмови. Бої відбуваються на очах величезного натовпу, на півнів роблять ставки і часом у запалі азарту програють усе нажите. Але місцевих жителів це не турбує, а посмішки їхні на обличчях не сходять навіть після програшу.

Екзотична кухня

Прянощі в усіх стравах і незвичайні поєднання продуктів - це, мабуть, головне, про що слід згадати, говорячи про балійську кухню. Основні страви готуються з рису, який, за віруваннями остров'ян, їм подарували боги. У пошані також китайська локшина.

Балійці сміливо змішують найрізноманітніші продукти: дари моря з морквою і кабачками, фрукти з овочами.Головне - додати побільше гострого чилі і спецій: класичних і екзотичних. У меню завжди велика кількість морепродуктів і риби. Морські черепахи - основа смачного рагу.Для ну дуже гострих за смаком оладушків використовуються креветки.З м'яса курчати, свинини, козлятини роблять мінішашлики - сате. Їх подають у всіх закладах громадського харчування.

Популярні овочі - маніока, ямс, саго, баклажани, водяний шпинат, боби, капуста, морква, помідори.Їх варять, смажать на відкритому вогні, тушкують у кокосовому молоці.

Те ж саме роблять і з бананами. А з соєвих бобів готують пироги, соуси, тофу. Обов'язково присутні на столі балійців і супи, особливо на основі бульйону з курчати.

Напої - холодна вода з льодом для гасіння вогню гострих страв, соки з усіляких фруктів, пиво, вино, горілка з рису і пальми, кава. Страви подають на банановому листі і їдять обов'язково правою рукою. А для туристів, які не жадають екзотики, на острові працює маса ресторанів і кафе з традиційною європейською кухнею.

Чи варто їхати на Балі? Однозначно, так! А щоб ваша подорож вдалася на всі сто, довірте її організацію фахівцям з AvesTravel!

Переглядів: 104