АвесТревел
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А
Замовити тур
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А

Подорожі гостинними країнами

15 лютого 2016 р.

Подорож – це мрія більшості людей. Проте лише одна думка про те, що потрібно збирати величезну кількість документів, стояти в черзі до посольства або до візового центру, потім із тремтінням очікувати відповідь, іноді відбиває бажання їхати до цієї країни. Відпочинок може бути зіпсовано. Звичайно, вихід є. Ми розповімо Вам про країни, які готові нас гостинно зустріти. Це не країни третього світу. Кожна з них приголомшлива, по-своєму гарна та цікава.

Азербайджан

Країна вогнів. Країна, яка манить мандрівників зі всього світу. Різноманіття фруктів, унікальне азербайджанське гранатове вино, вишукана кухня та море. Сучасний Баку вражає своїм багатством. Азербайджанські дизайнери жіночого одягу вже давно відомі за межами своєї країни. Унікальне поєднання давнього та сучасного світів. Для відвідування Азербайджану українцям віза не потрібна.

Албанія

Албанія – країна з гарною природою, цікавою культурою, блакитними водами морів та чудовими пляжами, і крім цього відпочинок тут доволі недорогий. Якщо Ви хочете відвідати Албанію, то для цього Вам не потрібно оформлювати візу.

Антигуа та Барбуда

Острови Антигуа та Барбуда приваблюють туристів 365 пляжами з кришталево чистою водою та привабливими пляжами. Українці можуть в’їжджати на територію країни без віз терміном до 30 днів.

Аргентина

Аргентина – країна, де народилося танго, де можна скоштувати справжній стек і де живуть життєрадісні та привітні люди. З метою туризму українці терміном до 90 діб можуть в’їжджати на територію Аргентини без віз.

Боснія та Герцеговина

Боснія та Герцеговина – це невеличка держава на Балканському півострові зі столицею Сараєво. На територію країни є можливим безвізовий в’їзд терміном до 30 днів.

Бразилія

Задля в’їзду в Бразилію громадянам України необхідно мати при собі діючий закордонний паспорт. Перебувати на території Бразилії без візи можна терміном до 90 днів.

Бруней

Бруней – не зовсім безвізова країна. Хоча з 2011 року й підписано угоду про безвізовий в’їзд, багато хто стикається з непорозуміннями під час планування подорожі до Брунею. Оформлювати візу все ж таки потрібно. Візу можна оформити як через Інтернет, так і безпосередньо в посольстві. Оскільки громадяни України – нечасті гості до Брунею Даруссаламу, тому мало хто з нас розбереться з особливостями візового питання для цього випадку. В Україні нема посольства Брунею, і у сусідніх до нас країнах також, але куди ж тоді подавати документи?

Найближче представництво знаходиться у Женеві. Власне, дозвіл на отримання візи в Бруней можна оформити через Інтернет. Проте, щоби отримати її потрібно мати запрошення від приймаючої сторони в Брунеї. На оформлення піде від двох тижнів до місяця. По завершенню Вам повинен прийти лист із підтвердженням. Саму ж візу Вам поставлять вже в аеропорті при пред’явленні листа. Транзитна віза в Бруней Даруссалам також ставиться в аеропорті під час проходження паспортного контролю. Вона є дійсною протягом 72 годин.

Під час оформлення візи в Бруней через посольство, Вам необхідно буде зібрати невеликий перелік документів і надіслати їх у посольство. Уся процедура займе приблизно місяць. Зате така віза є дійсною цілих три місяці. Насамкінець необхідно сказати, що незалежно від мети Вашого візити, для того щоби отримати візу в Бруней, необхідно мати запрошення від приймаючої сторони і ряд інших документів, із повним переліком яких Ви можете ознайомитись нижче:

  • Дві візові анкети, заповнені англійською мовою;
  • Дійсний закордонний паспорт;
  • Офіційний лист англійською мовою з повною інформацією про від’їжджаючих;
  • Запрошення до країни;
  • 2 кольорових фото 3х4 на тлі білого кольору;
  • Копія броні авіаквитків;
  • Копія броні готелю.

Відмову при оформленні віз при в’їзді до країни дають тільки ізраїльтянам. Хочемо звернути Вашу увагу на те, що Бруней країна мусульманська, в ній дуже багато заборон та обмежень Світське життя практично відсутнє. Місцеві працівники туризму можуть запросто розвести Вас не немалі суми грошей. Але, не зважаючи на такі мінуси, останні роки країна користується великою популярністю серед туристів.

Вірменія

Вірменія – це древніша країна. Для в’їзду на територію Республіки Вірменія українці повинні мати тільки дійсний паспорт. Українці можуть залишатися на території Республіки Вірменія не більше 180 діб протягом одного року.

Гватемала

Колискова цивілізації майя. Нащадки майя до цих пір оберігають традиції своїх пращурів. Країна 33 вулканів знаходиться у тропічних джунглях. Не дивлячись на те, що Гватемала знаходиться маже на пороховій діжці, вона досить спокійна та умиротворена, але це на перший погляд. Ну, і звичайно ж, ціни не кусаються. Українці можуть терміном до 90 днів перебувати на території Гватемали без візи. Для в’їзду знадобиться закордонний паспорт, документ, що підтверджує Вашу фінансову підтримку, та авіаквитки в обидві сторони.

Туніс

Віза в Туніс ставиться по прибуттю в аеропорт, правда, тільки у тому випадку, якщо Ви подорожуєте у складі туристичної групи і терміном до 30 діб. У такому випадку консульський збір за візу не стягується. Однак, Вам доведеться заповнити імміграційну картку, пред’явити ваучер туристичного агентства, яке організовує поїздку, а ще показати зворотні квитки.

Оформлювати візу у Туніс заздалегідь вимушені ті, хто налаштований відвідати країну з приватним візитом або через бізнес. У такому випадку Вам прийдеться зібрати невеликий пакет документів, що вказано нижче. Весь процес у посольстві займе від одного до п’яти днів, при цьому Вам необхідно буде сплатити консульський збір у розмірі 7 доларів.

Для отримання візи в Туніс через посольство необхідно надати:

  • Закордонний паспорт та копію першої сторінки;
  • Фото 3х4 см;
  • Бронювання авіа-перельоту;
  • Підтвердження про бронювання номера у готелі;
  • Квиток назад;
  • Документи, що підтверджують фінансову платоспроможність на весь період перебування.

Туреччина

Без оформлення візи громадяни України можуть відвідувати Туреччину терміном до 60 діб.

Гонконг

Громадянам України на термін перебування до 14 днів віза до Гонконгу не потрібна. Для відвідування Гонконгу на більш тривалий період необхідно оформити візу в консульстві. Для цього знадобиться:

  • Дійсний закордонний паспорт;
  • Візова анкета, заповнена англійською мовою;
  • 1 фото 3х4 см;
  • Віза в КНР, або країну через яку здійснюється в’їзд в Гонконг

Також можна оформити візу в аеропорті. Для цього необхідно мати:

  • Дійсний закордонний паспорт;
  • Підтвердження платоспроможності;
  • Бронювання авіаквитків;

Гренада

Гренада – країна, що розташована у водах Карибського моря. Це справжні тропіки. Для українських туристів віза не потрібна, якщо Ви перебуваєте в країні до 14 днів. При собі для перетину кордону, Вам необхідно мати дійсний закордонний паспорт, підтвердження платоспроможності та бронювання авіаквитка і готелю.

Грузія

У Грузію для наших громадян в’їзд вільний. При собі необхідно мати діючий закордонний паспорт.

Панама

У травні 2012 року набрала чинності міжнародна угода, за якою українці можуть оформити панамську візу по прибуттю в країну. Віза до Панами представляє собою туристичну картку, вартість якої 50 доларів. По такому дозволу можна перебувати в країні до 90 днів.

Окрім того, якщо Ви багато подорожуєте, то віза а Панаму Вам, скоріш за все, не знадобиться. Безвізовим режимом можуть користуватися всі, хто має діючу візу в США, Канаду, Великобританію, Австралію або будь-яку країну, що входить до Євросоюзу, і при цьому бував на території будь-якої з цих країн хоча б один раз за останні п’ять років. У подібному статусі дозволено перебування на території Панами протягом 30 днів.

Якщо Ви плануєте залишатися в Панамі більше 3 місяців, то Вам буде потрібно оформлювати візу заздалегідь. Спочатку Вам знадобиться зібрати стандартний перелік документів, з їхнім списком Ви можете ознайомитись нижче. Прийом документів та видача готових віз у посольстві Панами здійснюється з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 12.00. Оформлення візи займе від 1 до 7 днів. Консульський збір – 75 доларів. З отриманням візи в Панаму не повинно виникнути жодних проблем. Якщо документи будуть в порядку, то Вам видадуть візу. Втім, ймовірно, Вам не знадобиться оформлювати її заздалегідь, все таки зробити візу на місці набагато легше та зручніше. Ми бажаємо Вас приємного відпочинку.

Для оформлення туристичної візи необхідно подати до посольства Панами наступні документи:

  • Заповнену візову анкету;
  • Закордонний паспорт;
  • 2 кольорових фото 3,5х4,5 см;
  • Копію внутрішнього паспорту;
  • Копію довідки про привласнення ІНН;
  • Довідку з місця роботи або навчального закладу;
  • Підтвердження бронювання авіаквитків;
  • Підтвердження бронювання готелю;
  • Страхування.

Парагвай

Для громадян України оформлення віз у Парагвай заздалегідь не знадобиться, якщо Ви плануєте перебувати на території країни до 90 днів. Але деякі документи для перетину кордону Вам все ж таки будуть необхідні:

  • Візова анкета, заповнена англійською, іспанською або португальською мовами;
  • Закордонний паспорт;
  • Копія першої сторінки закордонного паспорту;
  • Довідка з місця роботи або навчального закладу;
  • Підтвердження фінансової платоспроможності;
  • Підтвердження бронювання авіаквитків;
  • Підтвердження бронювання готелю;
  • Страхування.

Перу

Перу – унікальна країна. Як і кожна з клаптиків Південної Америки, вона – колискова унікальної цивілізації і береже у собі її таємниці. Кожний мандрівник вважає за належне відвідати хоча б одне з унікальних місць земної кулі – Мачу-Пікчу.

Для громадян України, які планують перебувати на території Перу не більше 90 діб, віза не потрібна. При перетині кордону Вам знадобиться мати при собі наступні документи:

  • Закордонний паспорт;
  • Підтвердження фінансової платоспроможності;
  • Підтвердження бронювання авіаквитків;
  • Підтвердження бронювання готелю;
  • Страхування.

Піткерн

Вулканічні тропічні остріви Піткерн – самоврядна заморська територія Великобританії у Тихому океані. Раніше сюди люди могли дістатися на приватних розкішних яхтах, або шляхом піратства. Звичайно, економіка острову слабо розвинена і туризм відповідно зовсім не розвинений. Готелів та ресторанів на острові нема, і приїжджі туристи мусять селитися і харчуватися у місцевого населення за немалі гроші. На острові є лише одна бухта, але важко уявити собі розкішні лайнери, що пришвартовані у цій бухті. Островом туристи і місцеві мешканці переміщуються в основному на квадроциклах. Будь-який інший транспорт тут просто не проїде. Піткерн нагадує село, де можна зустріти мера в кроксах, що висаджує огірки у себе на ділянці. Воістину унікальне місце. 14 днів у випадку прибуття та відплиття на одному судні можна знаходитися на території острова без візи. Але для відвідування даного острову не на яхті все ж знадобиться віза.

Оформити візу на острови Піткерн можна у візовому центрі Великобританії. Для цього Вам заздалегідь необхідно буде зібрати значну кількість документів. До цього процесу варто підійти вкрай уважно. Доставити їх у візовий центр можна особисто або через довірену особу, головне - щоби їх принесла людина. Варіант з поштою – не підходить, - такі заяви не приймаються. Перед тим, як подати документи - запевніться, що у всіх місцях, де потрібно, стоять Ваші підписи.

Оформлення візи на острови Піткерн займе від 10 днів до трьох тижнів. Все залежить від завантаженості візового центру. Вартість візи становить 44 фунти. В цілому, отримати дозвіл на в’їзд на острови Піткерн дещо легше, ніж британську візу. Але Вам все ж прийдеться запастися терпінням. Основну увагу слід приділити підготовці довідок та документів. Якщо вони будуть у порядку і Ви їх своєчасно здасте, то незабаром віза займе одну зі сторінок Вашого закордонного паспорту. Залишилося тільки побажати Вам приємного відпочинку.

Нижче перелік необхідних документів:

  • Візова анкета, заповнена англійською, іспанською або португальською мовами;
  • Закордонний паспорт;
  • Кольорове фото 3,5х4,5 см;
  • Копія першої сторінки закордонного паспорту;
  • Запрошення;
  • Довідка з місця роботи або навчального закладу;
  • Підтвердження фінансової платоспроможності;
  • Бронювання авіаквитків;
  • Бронювання готелю;
  • Страхування.

Західна Сахара

Західна Сахара – досить суперечлива держава. На сьогоднішній день входить до складу Марокко (у 1979 була в основному окупована Марокко), багато хто називає її країною, якої більше нема. Але для українського туриста для відвідування Західної Сахари необхідно відкрити візу через Марокко. Також, Західна Сахара – не найсприятливіше місце для відвідування її туристами. Досвідчені мандрівники пишуть про те, що у кожному туристі з фотоапаратом місцеве населення бачить журналіста, у підсумку, ставлення, м’яко кажучи, не дуже дружнє. З пам’яток також нема чого відмітити, залишки древніх культур давно перетворилися на купу каміння і більше нагадують смітник, невеличкі оазиси серед пустелі також відрізняються екологічною чистотою. Країна може бути цікавою для любителів поганяти по піщаним дюнам на позашляховиках і жити дикуном у наметах на узбережжі.

На сьогоднішній день назвати цю країну безвізовою для України не представляється можливим. Для відкриття візи необхідні наступні документи:

  • Закордонний паспорт та ксерокопії усіх, заповнених сторінок;
  • 2 фото (кольорові, розмір 3,5х4,5 см 80% обличчя);
  • Ксерокопії усіх заповнених сторінок внутрішнього паспорту;
  • Ксерокопія ідентифікаційного коду;
  • Довідка з місця роботи з розбивкою по зарплатні за 3 місяці.

Для приватних підприємців: свідотство про реєстрацію, довідка з податкової про доходи за 6 місяців або копія звітів за останні 2 квартали.

Вартість візи – 30 EUR. Термін оформлення від 7 до 10 календарних днів.

Ізраїль

Для відвідування Ізраїлю до 90 діб громадянам України не потрібно оформлювати візу і не потрібно сплачувати жодних платежів за в’їзд на територію країни. Але у той же час, потрібно підтверджувати мету візиту в Ізраїль і на підґрунті цих даних прикордонні служби Ізраїлю приймають рішення щодо дозволу в’їзду у країну.

Казахстан

Для громадян України для відвідування Казахстану до 90 днів віза не потрібна.

Киргизія

Для відвідування Киргизії громадянами України до 90 днів віза не потрібна.

Малайзія

Громадянам України не потрібна віза в Малайзію, якщо термін перебування не перевищує 30 днів. При цьому необхідно мати закордонний паспорт, термін дії якого дійсний не менше 6 місяців.

На кордоні в пункті прильоту необхідно заповнити імміграційну картку, її потрібно зберігати до виїзду з країни, а також необхідно сплатити 10$ - таксу за в’їзд у країну.

В імміграційній карті повинно вказуватися:

  • ПІБ;
  • Дата та місце народження;
  • Громадянство;
  • Професія;
  • Адреса постійного місця проживання;
  • Номер паспорту і ким виданий.

Македонія

При в’їзді на територію Македонії Вам буде достатньо пред’явити закордонний паспорт із запрошенням до країни або оригіналом туристичного ваучера. Ваучер повинен підтверджувати бронювання готелю на весь термін перебування в Македонії. І, звичайно ж, в Македонію можна потрапити маючи діючу шенгенську візу.

Окрім цього, візу у Македонію можна оформити заздалегідь у посольстві, що знов таки, не займе у Вас багато часу. Спочатку тільки прийдеться трохи побігати, збираючи необхідні документи. Але якщо з ними все буде у порядку, то візу вам видадуть без зайвих питань. На її оформлення потребується від 1 до 3 днів, і обходиться вона Вам у 12 євро.

Мікронезія

Мікронезія – це приголомшливі острови Океанії, райське місце. Для наших громадян відвідування цих островів – безвізове з туристичним ваучером і на термін до 30 днів, але при кожному перетині островів, яких безліч, починається новий відлік на 30 днів. Це рай для туристичної поїздки.

Молдова

Громадянам України не потрібна віза для відвідування Молдови терміном до 90 днів.

Монголія

Для відвідування Монголії з туристичною метою терміном до 90 днів віза не потрібна.

Також без отримання віз українці можуть відвідати:

  • Острови Кука
  • Сальвадор (до 90 днів)
  • Самоа (до 60 днів)
  • Свазіленд
  • Сейшельські острови (до 30 днів)
  • Сербія (до 30 днів)
  • Намібія (до 90 днів)
  • Нікарагуа
  • Ніуе (до 30 днів)
  • Таджикистан (до 90 днів)
  •  Узбекистан
  • Чорногорія (до 90 днів)
  • Чилі
  • Шпіцберген
  • Еквадор (до 90 днів туристам)
  • Ямайка (до 30 днів)
  • Ян-Майєн (безвізовий, але для того, щоби дістатися потрібно проїхати територією Норвегії, яка є візовою для українців)

Приємних Вам подорожей!!!

Переглядів: 530