АвесТревел
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А
Замовити тур
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А

Незвичайна індійська кухня

30 жовтня 2015 р.

Багатьох манить до себе Індія - друга за чисельністю населення країна в світі. Зачаровують туристів її історичні пам'ятки, унікальний рослинний і тваринний світ, колоритні ландшафти, в яких є все: гори і пустелі, озера, річки і, звичайно, Індійський океан.

Однією з вабливих пам'яток цієї південноазіатської країни є індійська кухня. Різноманітність страв тут настільки велике, їх фарби і аромати так незвичайні, а смак неперевершений, що гурмани всього світу поставили індійську кухню на третє місце в світі за популярністю, оригінальності та вишуканості.

Індуси добре розуміються на їжі. Кожна трапеза для них - насолода смаком, ароматами і красою страви.

Спеції та приправи

Головною особливістю місцевої кухні є присутність приправ у всіх блюдах. Куркума, кмин, шафран, кардамон, гвоздика, імбир і, звичайно, каррі додаються скрізь! Переважна частина страв гострі, але є і неймовірно ніжні і смачні страви.

Основа індійського раціону

Корова тут вважається священною твариною, та й інше м'ясо індійці теж майже не їдять, тому страви місцевої кухні в основному вегетаріанські. Готуються вони зі злакових: пшениці, рису, бобових, сочевиці, гороху, сої. Рис індуси вживають щоденно, а рецептів його приготування існує безліч: плов Пулао з овочами і прянощами, рис в молоці з цукром і спеціями, рисове морозиво кулфі з горіхами, рожевою водою і ваніллю.

Хліб і овочі

Індійський хліб - це різноманітні за смаком і формою пишні, м'які хлібці, які випікаються з пшеничного, рисового або ячмінного борошна. Всю їжу готують на топленому маслі ДХІ - надзвичайно корисному дієтичному продукті.

Овочеві страви також в честі у місцевих жителів. Овочів на території країни вирощується неймовірна кількість, тому тут готують безліч овочевих страв, соусів, рагу. Барвисто-яскраве овочеве рагу сабджі - це те, що потрібно обов'язково скуштувати! У ньому буйствують обсмажена зелень, фаршировані горішками овочі, найніжніший йогурт.

Риба і морепродукти

Оскільки Індія - країна, розташована на березі океану, багатого рибою і морепродуктами, в її меню досить багато страв з використанням океанічних продуктів, в які додають традиційні спеції та приправи, а потім тушкують, смажать, маринують, присмачують кисляком, йогуртом, кокосовим молоком.

Східні солодощі

Індія, як і будь східна країна, славиться своїми солодкими стравами. Їх готують з молока, найніжнішого сиру, йогурту, фруктів, горіхів, злаків, нутового борошна. Дуже смачні тут оладки і пудинги, а також незвичайна випічка у фруктово-цукровому сиропі: кульки з сиру, рисові спіральки, молочні помадки, галушки з йогуртом.

Індійські напої та десерти

Індійці люблять і п'ють багато чаю та кавових напоїв. Однак чай вони воліють вживати з молоком, цукром і ароматними тонізуючими спеціями. Традиційним і найпопулярнішим напоєм тут є освіжаючий напій німбу панч, який готують з води і лимонного соку, і лассі на основі свіжого кокосового молока. Люблять індуси напій Канж, приготований з квашеної моркви і насіння гірчиці.

У пошані соки з екзотичних манго і лайма, розбавлені водою і охолоджені кубиками льоду. На десерт вам подадуть місцеві фрукти: абрикоси, яблука, лимони, тутовнік, баштанні.

Ось така вона Індія - країна парадоксів, в якій солодощі мають гострий смак, де чудово вміють готувати м'ясо, рибу і морепродукти, але воліють їсти тільки овочі і фрукти, де замість міцних напоїв п'ють холодну воду. Всі свої кулінарні шедеври індійці готують з душею і їдять їх руками, адже так набагато смачніше!

Переглядів: 1417