АвесТревел
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А
Замовити тур
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А

Кулінарні традиції Туреччини

30 травня 2016 р.

Багата палітра смаків та різноманіття страв: від салатів та закусок до вишуканих десертів, від найпростіших до тих, які можуть приготувати виключно висококласні кухарі – все це турецька кухня.

Якщо ви плануєте здійснити тур до Туреччини, обов’язково скоштуйте не тільки готельне меню «все включено», але й справжню місцеву кухню! З цього приводу ми у повній впевненості заявляємо: національна турецька кухня – ще одна пам’ятка цієї країни! Так-так, саме так, наряду з історичною, культурною та природною спадщиною.

До речі, а ви знали, що турецька кухня вважається однією з найкращих у світі? Якщо ні, тоді запрошуємо вас у захоплюючий тур по Туреччині та її національній кухні!

У меню турецьких мешканців переважають страви з м’яса, овочів та морепродуктів, що зовсім не дивує, тому що ця країна оточена чотирма морями! Окремо варто загадати турецькі десерти: незалежно від того, плануєте ви відпочинок з дітьми у Туреччині, і старий, і молодий обов’язково оцінить неймовірної краси та смакоти десерти, які тут готують.

Місцеві мешканці цієї країни дуже люблять усілякі супи: кожна господарка, що поважає себе знає, як мінімум, кілька десятків рецептів, а готелі Туреччини пропонують широкий вибір найрізноманітніших супів. Цікаво й те, що тут, на відміну від звичної нам черги, суп подають не тільки на обід, але й у будь-який час доби.

Серед страв із м’яса надзвичайно популярними є різноманітні варіації на тему плову та шашликів. Традиційний плов тут готують з пшеничної крупи та м’яса з додаванням томатів та зеленого перцю. Туристи часто замовляють різноманітні кебаби – м’ясо, приготоване на вогні. Із м’яса тут також готують різноманітні ковбаски, долму. Кебаби, до речі, необов’язково робити з м’яса – це можуть бути й морепродукти. Практично кожний регіон і, відповідно, готель у Туреччині може похизуватися своїми рецептами та традиціями приготування страв.

Що стосується випічки, то без неї тут не обходиться жодна трапеза, адже хліб для мешканця Туреччини – символ достатку та багатства. Різновидів хлібу дуже багато: це й бублики з сезамом – сіміт, і піта – коржик з дріжджового тіста, і екмек – білий турецький хліб. Усілякі коржики з начинкою з сиру та м’яса, пончики, пироги, пах лава та інші найсмачніші хлібні вироби обов’язково припадуть до душі як новачкам туризму, так і бувалим мандрівникам, і тим, хто приїхав на відпочинок з дітьми у Туреччину.

Із закусок серед місцевих користуються популярністю різноманітні тверді сири, овочеві страви, фаршировані овочі, салати. «Королем» овочів тут прийнято вважати баклажан: з нього готують ікру, його тушкують, фарширують, запікають та подають у найрізноманітнішому вигляді!

Якщо ви плануєте відпочинок із дітьми у Туреччині, вашим малюкам обов’язково сподобаються турецькі солодощі: локма, пудинги, мармелади, лукум, пахлава, різноманітні варення, марципан, халва та інші.

Що стосується напоїв, то на обід турки надають перевагу каві, а чаю, як не дивно, - на сніданок. Спрагу тут прийнято вгамовувати кисломолочним напоєм з гарною назвою айран (приготований за власною технологією йогурт), а серед алкогольних напоїв популярними залишаються анісова горілка (раки), вина, пиво. Раки краще за все пити у спеціальних «ракових» ресторанах. Це особливий напій, який готується шляхом настоювання виноградного спирту на насінні анісу.

Загалом – приїжджайте та скоштуйте! Впевнені: турецькі кулінарні традиції не залишать вас байдужими!

Переглядів: 777