АвесТревел
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А
Замовити тур
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А

Кулінарна карта Італії

04 липня 2018 р.

Кулінарні традиції Італії формувалися під впливом арабської, грецької, північноєвропейської, австрійської, французької, швейцарської, балканської кухонь. Можливо, саме завдяки такому багатому різноманіттю кухня Італії і вважається однією з найвишуканіших в світі. А ще середземноморський клімат - рай для любителів морепродуктів і різних злакових культур. Чим ще багата Італія, і які страви неодмінно варто спробувати в різних її регіонах? Про це читайте в нашій новій статті!

Піца і паста - гордість італійської кухні

Такої кількості макаронних виробів не зустрінеш більше ніде! Проте ні в одному ресторанному меню тут ви не побачите назви «паста» або «макарони», тому що кожен їх різновид має свою назву: від мініатюрних кілець до великих листів для лазаньї. А якщо до цього розмаїття додати ще різноманітні начинки, тоді кількість страв зростає до неймовірних масштабів! Так що під час своєї італійської подорожі готуйтеся до того, що в кожному регіоні вам запропонують різні види пасти. Тут перерахувати їх усі неможливо, тому поділимося з вами декількома найбільш популярними різновидами.

Тальятеле - довга паста, яка подається з сосисками із кролика, телятини, свинини, трюфелями, овочами, оливками. Макіотті - великі трубочки, фаршировані морепродуктами, м'ясом, овочами, запечені в соусі бешамель під пармезаном. Фарфале - одна з найбільш поширених різновидів пасти, яка має форму метелика і подається з соусами на основі вершків або помідорів.

Ще одне блюдо, яке неодмінно варто спробувати незалежно від того, в якій частині Італії ви подорожуєте, - це піца - друга візитна картка цієї країни. Вона є в меню будь-якого ресторану, а її різновиди неодмінно займають як мінімум дві сторінки: починаючи від класичної «Маргарити» з томатів і моцарелли і закінчуючи сучасними інтерпретаціями з анчоусами, артишоками, бресаолой, бринзою, омарами, крабами, лісовими горіхами і т.д.

Що поїсти в Римі

Рим і Лаціо відкриють вам багатющу різноманітність пасти - тут неодмінно варто скуштувати легендарну Pasta alla carbonara, а також шніцель з телятини, картопляні кнедлі, тушкованого ягня, бичачі хвости і, безумовно, виноградних равликів!

Що поїсти в Турині

П'ємонт славиться Fonduta - гарячими скибочками сирного крему з трюфелями, запеченим зайцем, смаженими равликами і, безумовно, сосисками з різних сортів м'яса. А ще П'ємонт є батьківщиною хлібних паличок Грісіні - їх сьогодні подають у всіх ресторанах країни. А серед місцевих вин неодмінно покуштуйте Barolo - одне з найбільш знаменитих і престижних.

Що поїсти в Мілані

Ломбардія - батьківщина знаменитих сирів падано, горнонзола і маскарпоне. А ще цей регіон надзвичайно багатий на різноманітні смаколики, серед яких неодмінно варто скуштувати різотто по-міланськи або з персиковою рибою. А поціновувачам ситних м'ясних страв прийдуться до душі відбивна з телятини на кісточці, телячий рулет і лопатка, Cassoeula - тушонка з м'яса.

Що поїсти у Венеції

Тут обов'язково варто скуштувати Casunziei - равіолі з овочевою начинкою, шинкою і спеціями, а також пасту біголі, яка вариться на бульйоні з качки і подається з обсмаженими тельбухами качки, і Risi - рис з горошком і грудинкою. Венето славиться також своїми винами, тому закінчити трапезу найкраще місцевим вином, наприклад, граппою, яка відмінно піднімає настрій і благотворно діє на травлення.

Що поїсти в Генуї

Класичні страви Лігурії ввібрали в себе вплив морської та гірської кухонь. Подорожуючи по цій частині країни, неодмінно скуштуйте будь-які страви з класичним соусом песто по-генуезьки, який додають в пасту, фокачча, смажену, тушковану, в'ялену рибу, овочеві страви.

Що поїсти в Болоньї

Емілія-Романья відома як батьківщина шинки по-пармськи, тортеліні з численними начинками та легендарного соусу болоньєзе, який тут називається al ragù. Так що, опинившись тут, обов'язково спробуйте будь-яку страву з цим соусом: класичну пасту або лазанью.

Що поїсти в Перуджі

В Умбрії можна до нескінченності насолоджуватися всілякими смаколиками з трюфелями, наприклад, пастою або брускетою, фаршированим коропом, полентою Impastoiata.

Що поїсти у Флоренції

Кулінарні традиції Тоскани - це неймовірно смачний хліб, делікатеси з м'яса та розкішні вина (найбільш відомий сорт - К'янті) і оливкове масло, які виробляють за старовинними рецептами. Подорожуючи тут, обов'язково спробуйте суп з овочів Ribollita fiorentina, стейк на грилі Bistecca alla fiorentina, а на десерт - анісово-горіховий торт.

Що поїсти в Південній Італії

Кампанія — батьківщина моцарели сорти di bufala, піци і знаменитого лікеру Limoncello, а ще місцеві кухарі придумали десятки різновидів пасти з численними начинками і соусами. Подорожуючи в цьому регіоні, не відмовте собі в задоволенні скуштувати Sartù - рисову запіканку з м'ясом, сиром, овочами і грибами. Серед відомих страв також варто сказати про іскійського кролика, свинячі рулети, генуезьке м'ясо: якщо побачите ці назви в меню, замовляйте, не роздумуючи!

Апулія — ще один італійський регіон, відомий своїм вирощуванням оливок і різноманітністю сортів вин. Обов'язково спробуйте тут пасту зі свіжоприготованого тіста, пиріг Кальцоне, печені анчоуси і неймовірно смачну квасолю з цикорієм. Візитна картка цього регіону - Pastiera - пиріг, який готують напередодні Великодня.

Калабрія — рай для цінителів морепродуктів і класичної сільської кухні! Тут вам запропонують безліч делікатесів з м'ясом і сиром, закритий пиріг з червоним перцем і анчоусами. А на десерт скуштуйте класичне анісово-медове печиво.

Бажаємо вам чудового відпочинку і приємних кулінарних відкриттів!

Переглядів: 363