АвесТревел
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А
Замовити тур
(044) 377 77 46
(050) 382 12 02
(067) 325 37 87
м. Київ, вул. Саксаганського, 52А

Apetito agradable: головні страви іспанської кухні!

15 червня 2018 р.

Любі друзі! У вас з'явився відмінний привід навчитися бажати один одному приємного апетиту іспанською - apetito agradable! А причина цього - наш віртуальний гастрономічний тур до Іспанії, під час якого ми розповімо вам про головні страви місцевої кухні. Сподіваємося, ви не дуже голодні, тому що під час читання цієї статті навіть у ситої людини живіт може зрадницьки забурчати :)

# 10 Кастільські солодощі

Наш рейтинг найбільш іспанських страв, які неодмінно варто спробувати, побувавши в цій країні, відкриває кастильская випічка під назвою hojuelas, що перекладається як «пластівці» або «листя». Це досить широке поняття, до якого відносяться чіпси і пластівці з усього, чого завгодно (фруктів і овочів), млинці з солодкими начинками, медова випічка з найтоншого тіста, яку готують тут до великоднього столу. Тому, якщо прогулюючись іспанськими вуличками, ви побачите вивіску з назвою hojuelas, обов'язково зайдіть і замовте будь-який десерт. Всі ласуни точно будуть в захваті!

# 9 Галісійський торт «Сантьяго»

Ще один традиційний десерт, рецепт якого відомий протягом кількох століть. Торт «Сантьяго» має характерний горіховий присмак, а ще він має досить довгий термін зберігання, тому при бажанні ви зможете навіть взяти його в якості сувеніра з подорожі. За традиційним рецептом до складу цих ласощів входять мигдаль, олія, борошно, лимони, яйця і цукор. Готовий торт посипають цукровою пудрою в формі хреста Santiago. Побувавши в іспанських кондитерських, обов'язково спробуйте цей торт і замовте до нього келих чудового місцевого вина Liquor Regueiro.

# 8 Рагу по-мадридськи

Яскраве, калорійне і дууже смачне мадридське рагу готується з безлічі компонентів: м'яса, бобів, різних видів ковбаси, овочів. Все це тримається на мінімальному вогні протягом трьох годин, а потім в декілька етапів подається на стіл. Ця страва чудово насичує і наповнює енергією, так що після такого обіду саме час відправитися на прогулянку або екскурсію.

# 7 Баклажани з перцем по-каталонськи

Баклажани по-каталонськи з червоним перцем готуються зі свіжих овочів, які смажаться на грилі, поки їх шкірка не поміняє свого кольору. Потім їх знімають з вогню і охолоджують, очищають від шкірки і нарізають невеликими скибочками. В результаті виходить нереально соковита і ароматна страва, яка подається з грінками, просоченими в суміші масла і помідорового соку, прикрашеними цибулею з анчоусами. Неодмінно покуштуйте це овочеве блюдо під час своєї подорожі по Іспанії!

# 6 Мигас по-теруельськи

Неможливо побувати в Іспанії і не покуштувати цю розкішну страву! Готується вона неймовірно просто: скибочки хліба відправляють на цілий день в воду з сіллю. Далі їх обсмажують на олії з часником - ось, власне, і весь рецепт. Надзвичайно ситна, смачна і злегка незвична для нас страва, віддалено схожа на кускус або хлібні крихти. Для поліпшення смакових якостей в нього також додають цибулю, м'ясо та інші інгредієнти. Чи вважаєте, що таке просте блюдо негідно вашої уваги? Тоді скуштуйте його у виконанні кухарів одного з ресторанів Іспанії - і ви назавжди станете шанувальником мігас по-теруельськи!

# 5 Ставрида з чаколі по-баскськи

Країна Басків - це самобутній край, розташований у північно-східній частині країни, а справжньою гордістю місцевої кухні вважається вино txakoli (чаколі): його тут часто застосовують у кулінарії. Однією з таких страв є і  рибні ласощі, які готуються з додаванням овочів, олії та вина. Побувавши в ресторані традиційної іспанської кухні, обов'язково покуштуйте ставриду з чаколі по-баскськи!

# 4 Каракатиці в чорнилі по-наваррськи

Недосвідчений відвідувач спочатку може зніяковіти побачивши чорнила, що розтікаються по білосніжній тарілці. Втім, для цього немає причин, адже справжнє чорнило каракатиці використовуються в невеликій кількості для смакових якостей, а ось для насиченості кольору в цій страві використовуються штучні. А овочі і келих вина, які подаються разом з каракатицею, відмінно доповнять її смак і екзотику. Хочете здивувати своїх інстаграм-читачів? Тоді обов'язково замовте каракатиці в власних чорнилі за Наваррським рецептом!

# 3 Паелья - візитна картка Валенсії

Іспанські кухарі сьогодні пропонують величезну кількість варіацій цієї страви, проте головним її компонентом завжди залишається рис. Спочатку жителі сіл готували його з доступних продуктів: клали до рису птицю, кролика, цукрові боби, лімську квасолю тощо. З плином часу рецепт неодноразово змінювався, і в наші дні найбільш популярною в Іспанії вважається паелья з морепродуктами. Якщо під час своєї іспанської подорожі ви плануєте відвідати Валенсію, обов'язково покуштуйте тут цю страву.

# 2 Гаспачо по-андалускі

Південь Іспанії влітку занурюється в сонячну і спекотну погоду, а томатний суп гаспачо відмінно освіжає в будь-який час року! Крім томатів у ньому також присутні інші овочі, а подавати його прийнято з перцем чилі і грінками. Вважається, що гаспачо придумали погоничі мулів, у яких ці продукти завжди були в достатку, а сьогодні це одна з найвідоміших страв іспанської кухні. Отже, не варто їхати з цієї країни, не покуштувавши гаспачо.

# 1 Картопляна тортілья

А ви знали, що перша письмова згадка про цю страву датована 1717 роком? За легендою, дівчина з бідної сім'ї приготувала її для генерала з усього, що знайшла в будинку: цибулі, картоплі та яєць. Але вона настільки сподобалося високопоставленим гостям, що її рецепт вкрай швидко набув популярності по всій країні. Сьогодні тортилью можна спробувати в будь-якому куточку Іспанії, а деякі кухарі пропонують свої незвичайні інтерпретації цієї традиційної страви, наприклад, з картопляних чіпсів.

Переглядів: 481